április 11, 2018 Hírek Nincs hozzászólás

Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szombathely, Ady Endre tér 1. E-mail: vas.mki@katved.gov.hu

Megyei katasztrófavédelmi szóvivő

Telefon: (06)94/513-430 Fax: (06)94/513-437 GSM: (06)20/820-2880

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 Előzzük meg a vízkárok kialakulását!

Az elmúlt hetekben jelentős mennyiségű hó hullott a megye területén, a következő napokban pedig olvadás és továbbá csapadék, eső várható. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a vízkárok megelőzésére hívja fel a figyelmet.

A korábban lehullott sok csapadék miatt a talaj befogadó-képessége csökkent, így a vízelvezető árokrendszerek hamar telítődhetnek, ezért még idejében végre kell hajtani a szükséges karbantartási munkálatokat!

A vízelvezető árkok tisztántartása különösen fontos, hiszena víz útjába kerülő bármilyen akadály meggátolhatja a víz elfolyását, vagy felduzzaszthatja azt, és az így felhalmozódott víz a kiskertekben, vagy akár a lakóházakban is kárt tehet.

Fontos a víz szabad útjának biztosítása, ezért külön felhívjuk a figyelmet az átereszek karbantartására: a beszakadt átereszek javítására, az eltömődött, növényekkel benőtt, hóval elzárt vízelvezetők tisztítására!

 A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a vízelvezető árkok, átereszek karbantartására!

 Szombathely, 2013. március 29.

Balogh Nikoletta
tűzoltó zászlós
megyei katasztrófavédelmi szóvivő

Written by admin.pankasz