Kedvezményezett neve: Községi Önkormányzat Pankasz

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Felelős állattartás elősegítése – 2021 (MFP-FAE/2021)

Projekt címe (azonosító száma): Felelős állattartás elősegítése Pankasz községben

Projekt azonosítója: 3308962133

Szerződött támogatás összege: 266.989,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A Magyar Falu Program ” Felelős állattartás elősegítése” alprogramja keretében elnyert támogatás lehetőséget biztosított arra, hogy Pankasz településen az ivartalanítás következményeként az utódszaporulat csökkent, ezáltal az éhes és kóbor állatok jelenléte is csökkent. A családoknak óriási segítség volt a későbbi szaporulat megakadályozása. A lakosság segítséget kapott a nem kívánt állatszaporulat mérséklésének előmozdítására.

A projekt keretében 4 db kutya ivartalanítását, veszettség elleni védőoltását, 3 kutya mikrochippel történő megjelölését, 4 db macska ivartalanítását, 1 db macska veszettség elleni védőoltását tudtuk biztosítani. A településen az ivartalanítás és az állatok elektronikus azonosítóval való ellátása olykor nehézkes és költséges, amelyhez jelen pályázati támogatás segítséget nyújtott.

A projekt megvalósítása hozzájárult a későbbi hormonfüggő eltérések, betegségek, illetve tumorok előfordulási valószínűsége és az ebből kialakuló elhalálozások száma csökkenéséhez. A csavargási ösztön szinte megszűnt, kisebb a baleseti halálozás valószínűsége, ebből kifolyólag a közlekedési károk összköltsége is kevesebb lehet. Kárcsökkentés irányába hathat a párzási kísérletek csökkenő száma is a beavatkozást követően. A territóriumvédés miatti párharcok száma is csökkent, ennek következtében a szerzett sérülések száma is csökkent. Felülfertőződés, illetve kórokozó terjedésének valószínűsége is csökkent.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2022.06.30.


Kedvezményezett neve: Községi Önkormányzat Pankasz

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése – 2020 (MFP-OJF/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Közterületi játszótér kialakítása Pankasz községben

Projekt azonosítója: 3088206683

Szerződött támogatás összege: 4.914.900,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A Magyar Falu Program “Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése” alprogramja keretében elnyert támogatás lehetőséget biztosított arra, hogy a  Községi Önkormányzat Pankasz tulajdonában lévő közterületi ingatlanon a  Pankaszi tagiskola tőszomszédságában Pankasz, Fő út 61.szám alatt található meglévő játszótér felújításával, új játszótér kiépítésével egy olyan többfunkciós szabadtéri közösségi tér jöjjön létre, amellyel az eddig rendelkezésre álló  kikapcsolódását szolgáló szabadidős tevékenységeken túl a kisgyermekes szülők és gyermekeik  számára is megfelelő mozgásra alkalmas teret biztosít, valamint kellemes kikapcsolódást jelent.

A projekt keretében 2 db játszóvár, hinta, mókuskerék játékelemekből álló  játékelemekből álló eszközpark került kiépítése az eszközök beszerzésével, telepítésével, valamint ütéscsillapító talaj kialakításával, valamint 2 db pihenőpadot is lehelyeztünk.  Az eszközpark játékelemei úgy kerültek kiválasztásra, hogy azok illeszkedjenek községünk jellegzetes falusi környezetéhez, valamint a játszótéri eszközök biztonságáról szóló rendelet minden követelményének maximálisan eleget tegyenek.

A projekt megvalósítása hozzájárul a településünkön élő kisgyermekek megfelelő fejlődéséhez szükséges helyi infrastrukturális feltételek kialakításához, javítja a kisgyermekes családok komfortérzetét, segíti a kisgyermekek játék- és mozgásigényének kielégítését, egészséges fejlődését.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.08.31.


Kedvezményezett neve: Községi Önkormányzat Pankasz

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Faluházak felújítása – 2020 (MFP-FHF/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Az Ivánci Közös Önkormányzati Hivatal Pankaszi kirendeltségének -Pankasz önkormányzati hivatalának korszerűsítési pályázata

Projekt azonosítója: 3364730802

Szerződött támogatás összege: 1.779.524,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A Magyar Falu Program ” Faluházak felújítása” alprogramja keretében elnyert támogatás lehetőséget biztosított arra, hogy Pankasz Önkormányzata a tulajdonában lévő hivatali épület nyílászáróit ki tudta cserélni, mert a régi fa nyílászárók már elkorhadtak, nagyon rossz állapotban voltak. Csapadékos, viharos idő esetén befolyt a víz az irodákba a csukott ablakokon. Az új nyílászárók beépítésével fűtési költségeink nagy mértékben csökkentek és az épület, mely csak kizárólag önkormányzati, hivatali feladatellátást szolgál megújult és a település összképét nagy mértékben javította.

A projekt keretében 1 db bejárati ajtó és 8 db ablak kicserélése valósult meg bontás- beépítéssel, a falazat helyre állításával, és a hulladék elszállításával.

 

A projekt megvalósítása hozzájárult ahhoz, hogy a hivatal a szolgáltató funkcióját korszerűbben tudja ellátni, és ezzel a lakosság komfortérzetét növelje a gördülékenyebb ügyintézés elősegítésével. A hivatal fenntartásához kapcsolódó költségek is csökkentek (fűtési költség) A fejlesztéssel a hivatali dolgozók munkakörülményeit is korszerűbbé váltak, ami szintén pozitív hatást gyakorol az ügyfélkapcsolati interakciókra, illetve nem utolsó sorban esztétikai szempontból hozzájárult a településkép javításához.

A fejlesztés hatására a településen élőknek igényes környezetet tudunk teremteni a közügyek intézésére. A lakosságnak nyújtott helyben elintézhető adminisztrációs szolgáltatások pedig a település népességmegtartó erejét növelhetik.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.12.31.