április 11, 2018 Hírek Nincs hozzászólás

Tisztelt Pankaszi Lakosok!

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy 2018.január 1-től a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. fogja szállítani a kommunális  hulladékot Pankasz községben                                     minden héten keddi napokon.

 SZELEKTÍV (SÁRGA )ZSÁKOS HULLADÉKGYŰJTÉSI NAPOK

PANKASZ

 2018. 

január 10.

február 7.

március 7.

április 4.

május 2, 30.

június 27.

július 25.

augusztus 22.

szeptember 19.

október 17.

november 14.

december 12.

 

Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft.   

FIGYELEM !  A SÁRGAZSÁK  CSAK  SZELEKTÍV GYŰJTÉSRE HASZNÁLHATÓ! AMENNYIBEN EGYÉB HULLADÉKGYŰJTÉSRE HASZNÁLJÁK, AZ NEM KERÜL ELSZÁLLÍTÁSRA, ÉS SZANKCIONÁLHATÓ.

Mi kerülhet a sárga zsákba?

Ez a zsák a fém-, a műanyag-, a papírcsomagolások és az italos kartondobozok gyűjtésére szolgál. Kérjük, üveget ne tegyen bele, mert ha eltörik, könnyen kivághatja a zsákot és balesetet okozhat. A hulladékoknak minden esetben tisztán, összelapítva kell a zsákba kerülnie, mert ez a hasznosításuk alapfeltétele. A szelektív hulladékgyűjtéshez használható zsákok az  Önkormányzatnál  térítésmentesen igényelhetők, egyébként bármilyen,a   háztartásban található zsák a gyűjtésre felhasználható.

fémhulladékok közül a zsákba gyűjthetjük az alumínium italdobozokat, az alumínium tálcákat, alufóliát, a konzervdobozokat, az üvegek fém záróelemeit, kupakokat és az egyéb fém csomagolóanyagokat. Figyeljünk oda, hogy zsíros, ételmaradékkal illetve mérgező anyaggal szennyezett hulladék ne kerüljön a szelektív gyűjtőzsákba.

papírhulladékok gyűjtésénél vegyük figyelembe a zsák méretét, csak a kisebb papírhulladékokat tegyük bele, például: papírzacskók, teás vagy fogkrémes dobozok.

A nagyobb kartondobozokat a begyűjtés napján a zsákok mellé helyezzük ki. A zsíros, ételmaradékkal szennyezett papír nem hasznosítható újra, annak a kommunális hulladékok között van a helye.

műanyaghulladékok közül a zsákba tegyük az üdítős és ásványvizes palackokat, a különböző zsugorfóliákat, bevásárló reklámtáskákat, tejfölös, és a kozmetikai- vagy tisztítószerek flakonjait, tégelyeit. Fontos, hogy a palackokat, flakonokat tapossuk laposra, így több fér belőlük a zsákba, és könnyebben tárolhatók.

többrétegű tejes vagy gyümölcsleves italos kartondoboz három anyagtípusból áll: papírból, alumíniumból és műanyagból. Az ilyen csomagolásokat kilapítva gyűjtsük a zsákba.

A sárga zsák kizárólag a hasznosítható csomagolási hulladékok szelektív gyűjtésére használható, melyet a szállítás napján zárt állapotban kell az úttest mellé kihelyezni A szolgáltatás bevezetésével a lerakással ártalmatlanításra kerülő hulladék csomagolóanyag tartalmát szeretnénk csökkenteni az 1999631/EK irányelv alapján. A begyűjtött hulladék válogatás után az OHÜ Nonprofit Kft. rendszerén keresztül hasznosításra kerül.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a hagyományos edényes hulladékgyűjtést az eddigi időrend szerint  végezzük. A gyűjtés során a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 92. § (2) bekezdés értelmében a lerakással ártalmatlanított biológiailag lebomló szerves anyag–tartalmat fokozatosan csökkenteni kell. A törvényalkotó célja, hogy csökkentse a hulladéktelepek gázképződését és elősegítse az elbomló szerves anyagok természetbe történő visszajuttatását.  A fenti cél elérése érdekében kérjük Önöket, hogy szerves hulladékaikat lehetőség szerint a háztartásukban komposztálják, a hulladékgyűjtő edénybe csak olyan hulladékot helyezzenek, melyek nem komposztálhatók illetve a szelektív gyűjtés során nem gyűjthetők.

További felvilágosítással a 94/726- 000-ás telefonszámon állunk rendelkezésükre.

Written by admin.pankasz